top of page

De Bånd, der Binder

Historiker Morten Grymer-Hansen og kunsthistoriker og væver Ulrikka Mokdad, vil i denne podcast, sammen med en række gæster, fortælle om tekstilforskning, pionerarbejde og Margrethe Hald. De forskere som gæster programmet vil i hver deres episode fortælle om et vigtigt aspekt i tekstilforskningen eller om Margrethe Hald. Optaget som en del af forskningsprojektet: Tekstilpioneren Margrethe Halds liv og virke –  nye indsigter og perspektiver. Finansieret af Stiftelsen Agnes Geijers fond för nordisk textilforskning, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, samt Beckett-Fonden

Hvem var Margrethe Hald?

I denne første episode vil værterne, historiker Morten Grymer-Hansen (til venstre) og kunsthistoriker og væver Ulrikka Mokdad (til højre), fortælle om tekstilforskning, pionerarbejde og hovedpersonen, Margrethe Hald. Blandt andet vil de dele historier fra hendes rejser og give et indblik Margrethe Halds samtid og konteksten for hendes forskning. De fortæller om hvad hendes forskning har betydet for os i dag, og hvordan den fortsat danner grundlag for tekstilforskningen.

s200_morten_valner_skj_rb_k.grymer-hansen.jpeg
s200_ulrikka.mokdad.jpeg

Tekstilteminologiens historie

I andet afsnit har historiker Morten Grymer-Hansen besøg af Susanne Lervad (til ventre), der er terminolog, ph.d. og gæsteforsker ved Center for Tekstilforskning. Sammen dykker de ned i det tekstilterminologiske forskningsfelts historie i Danmark og Europa, og hvilken indflydelse forskere som Margrethe Hald og Agnes Geijer har haft på de ord og det sprog, vi i dag benytter inden for såvel tekstilforskning som tekstilindustrien.

s200_morten_valner_skj_rb_k.grymer-hansen.jpeg
Screenshot 2022-01-26 at 13.49.02.png
s200_ulrikka.mokdad.jpeg

Eksperimentel arkæologi og tekstilhåndværk

I tredje afsnit har kunsthistoriker og væver Ulrikka Mokdad besøg af Eva Andersson Strand (til venstre), der er tekstilarkæolog, lektor og leder af Center for Tekstilforskning. De taler om tekstilhåndværk, eksperimentalarkæologi og reproduktioner, samt om Margrethe Halds betydning for udviklingen af feltet tekstilarkæologi, og hvilke nybrud, der er sket siden Halds tid.

01889 (2).jpg
bottom of page